Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Μουσειακή αγωγή στο νηπιαγωγείο

«Κυκλαδικός πολιτισμός - Μια βόλτα στην Ιστορία»

Γνωρίζοντας, ότι τα μουσεία είναι τα θησαυροφυλάκια του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος και η μουσειακή αγωγή μπορεί να προσφέρει μία μοναδική και πλούσια εμπειρία μάθησης με αντικείμενα που εμπλέκουν το παιδί, παροτρύνοντάς το να χρησιμοποιήσει πολλές αισθήσεις στην εξερεύνηση του περιβάλλοντος, το νηπιαγωγείο των εκπαιδευτηρίων Πάνου σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Tέχνης των Αθηνών, θα προβεί στο δανεισμό της μουσειοσκευής «Κυκλαδικός Πολιτισμός» στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος «Κυκλαδικός πολιτισμός - Μια βόλτα στην Ιστορία» που θα πραγματοποιηθεί στην τάξη μας.
Στόχοι του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα του Κυκλαδικού πολιτισμού, τα ειδώλια, μέσα από σταδιακή οικοδόμηση της γνώσης και μέσω διαθεματικής προσέγγισης, να ασκηθούν στη μελέτη εικόνων, να αντιληφθούν και να εκτιμήσουν ότι τα υλικά κατάλοιπα μιας εποχής αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών,που αφορούν πολλαπλά επίπεδα και υπόκεινται σε ποικίλες ερμηνείες, να συνειδητοποιήσουν ότι το παρελθόν βρίσκεται σε συνεχή και ανοιχτό διάλογο με το παρόν και να εκφραστούν ποικιλοτρόπως (γλωσσικά, εικαστικά, θεατρικά κτλ).

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου