Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: «Χειμώνας-Πόλοι-Πιγκουίνοι»

Αυτές τις ημέρες στην τάξη μας επεξεργαστήκαμε το θέμα/project «χειμώνας–χιόνι-πόλοι-πιγκουίνοι». Αρχικά, δημιουργήσαμε τη γωνιά του χειμώνα, συγκεντρώσαμε πλούσιο και ποικίλο πληροφοριακό υλικό και μιλήσαμε για τις αλλαγές στη φύση καθώς και για το χιόνι (τήξη-πήξη). Στον τομέα της γλώσσας, παίξαμε το αλφαβητάρι του χειμώνα και διάφορα γλωσσικά παιχνίδια με το χρόνο, τις εποχές, και τους μήνες, λέξεις του χειμώνα και τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Στον τομέα των μαθηματικών, κατανοήσαμε και συνειδητοποιήσαμε τις έννοιες του χρόνου, της διαδοχής και της διάρκειας, με σειροθετήσεις και ταξινομήσεις μαθηματικών καρτών, παίξαμε πολλά μαθηματικά παιχνίδια με προσθέσεις και αφαιρέσεις με αντικείμενα και ζώα του χειμώνα και δημιουργήσαμε το δικό μας επιτραπέζιο με Εσκιμώους, πιγκουίνους και φώκιες. Παράλληλα με αυτό, μάθαμε όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκειά του χειμώνα (αγροτικές ασχολίες, ήθη, έθιμα, εορτές) και διακρίναμε πώς οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες (πόλοι-πιγκουίνοι). Εκτός από αυτό,μάθαμε παροιμίες, τραγούδια και μύθους για το χειμώνα και διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το μύθο της Αλκυόνης. Τέλος, κατασκευάσαμε τρισδιάστατους χιονάνθρωπους και πιγκουίνους κουκλάκια και δημιουργήσαμε χειμωνιάτικα κολλάζ με χιονάνθρωπους.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου