Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Πρώτο βιωματικό εργαστήρι συναισθημάτων

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τη ψυχολόγο του σχολείου μας στο πρώτο βιωματικό εργαστήρι συναισθημάτων. Κάθε νήπιο ερχόμενο στο χώρο του σχολείου και σε καθημερινή επαφή με συνομήλικούς του, αλλά και ενήλικες, βιώνει ποικίλα συναισθήματα όπως άγχος, φόβο, απογοήτευση, χαρά, περιέργεια, λύπη. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν έγιναν στα πλαίσια ενός -ευρύτερου σχεδίου εργασίας, ώστε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας. Με τα κατάλληλα ερεθίσματα τα παιδιά επεξεργάστηκαν τα συναισθήματά τους και αποφάσισαν να μοιραστούν τις απόψεις τους με τους συμμαθητές τους. Αρχικά, έπαιξαν ένα παιχνίδι γνωριμίας και ύστερα η ψυχολόγος διάβασε ένα σχετικό παραμύθι «Τα συναισθήματα από τη λύπη...ως τη χαρά». Αυτό το παραμύθι ήταν η αφορμή και το έναυσμα για συζήτηση γύρω από το τι είναι συναισθήματα και ποια η έννοια τους. Ύστερα, πραγματοποιήθηκαν πολλά παιχνίδια με τα συναισθήματα. Τα παιδιά μίλησαν για καταστάσεις και πράγματα που τα κάνουν να είναι χαρούμενα, λυπημένα, θυμωμένα κτλ. Έδειξαν με το πρόσωπο και το σώμα τους πώς είναι τα συναισθήματα τους και σκέφτηκαν με ποιους τρόπους μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.
Ανυπομονούμε για το δεύτερο εργαστήρι!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου