Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Η πόλη μας-Η γειτονιά μας

Αυτές τις μέρες στο σχολείο μας ασχοληθήκαμε με το θέμα «η πόλη μας και η γειτονιά μας». Σε πρώτη φάση ξεκινήσαμε το σχέδιο εργασίας με ιστόγραμμα και διερεύνηση του θέματος. Θέσαμε λοιπόν στα παιδιά ερωτήματα: Πώς είναι η πόλη μας; Πώς είναι τα σπίτια; Τι συναντάμε εκεί; Τι συναισθήματα μας προκαλεί μια βόλτα; Ποια καταστήματα συναντάμε; Τι μας αρέσει στην πόλη μας και τι μας δυσανασχετεί; Τι άλλο θα θέλαμε να υπάρχει; Τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε εμείς στη πόλη μας; Πώς ήταν οι γειτονιές τα περασμένα χρόνια; Πως άλλαξε η πόλη μας με το πέρασμα του χρόνου; ποια επαγγέλματα υπήρχαν στο παρελθόν; Στην συνέχεια αφού βρήκαμε το σπίτι του καθενός στον χάρτη ήρθε η στιγμή να μιλήσει ο καθένας για την γειτονιά που ζει. Χωριστήκαμε σε ομάδες, ζωγραφίσαμε τα κτήρια και τα καταστήματα της πόλης μας, και συγκεντρώσαμε εποπτικό υλικό και δημιουργήσαμε σχετική γωνιά στην τάξη μας. Στον τομέα της γλώσσας, παίξαμε το αλφαβητάρι της πόλης, κάναμε αντικαταστάσεις κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων σε σχετικές λέξεις, μάθαμε παροιμίες και γλωσσοδέτες για την πόλη και τα το σπίτι μας. Στον τομέα των μαθηματικών κάναμε προσθέσεις και αφαιρέσεις με σπιτάκια, ταξινομήσεις και ομαδοποιήσεις. Τέλος, στον τομέα των εικαστικών τα παιδιά κατασκεύασαν την πόλη μας με κολάζ και δημιούργησαν κατασκευές με σπιτάκια και ανεμόμυλους.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου