Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: «Τα Επαγγέλματα»

Αυτές τις μέρες στο σχολείο μας ασχοληθήκαμε με το θέμα «Τα Επαγγέλματα -τότε και σήμερα». Στόχοι μας, κατά την επεξεργασία του θέματος, ήταν οι μικροί μας μαθητές να γνωρίσουν τα παραδοσιακά και τα σύγχρονα επαγγέλματα, να αντιληφθούν την εξέλιξη τους, να κατανοήσουν τη σημασία τους, να συνειδητοποιήσουν την αξία όλων των επαγγελμάτων, και να μάθουν την ιστορία κάποιων επαγγελμάτων. Σε πρώτη φάση, ξεκινήσαμε το σχέδιο εργασίας με ιστόγραμμα και διερεύνηση του θέματος. Στον τομέα της γλώσσας, παίξαμε το αλφαβητάρι των επαγγελμάτων, κάναμε αντικαταστάσεις κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, συνθέσαμε σχετικές λέξεις, μάθαμε παροιμίες και γλωσσοδέτες για τα επαγγέλματα. Στον τομέα των μαθηματικών κάναμε προσθέσεις και αφαιρέσεις, ταξινομήσεις και ομαδοποιήσεις, φτιάξαμε παζλ με επαγγέλματα και σχετικά αντικείμενα και ψηφίσαμε σε πίνακα διπλής όψης το αγαπημένο μας επάγγελμα. Τέλος, στον τομέα των εικαστικών τα παιδιά κατασκεύασαν κολάζ και φιλοτέχνησαν κουκλάκια με διάφορα επαγγέλματα!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου