Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Εργαστήρι συναισθηματικής αγωγής: «Χαρούμενα και λυπημένα μπαλόνια»

Η συναισθηματική αγωγή και η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης προετοιμάζει τα παιδιά να γίνουν δεκτικά σε έννοιες όπως η διαφορετικότητα, ο αμοιβαίος σεβασμός, η κατανόηση απέναντι στο συνάνθρωπο. Συνεπώς, τα ίδια τα παιδιά, διερευνώντας και κατανοώντας τον εσωτερικό τους κόσμο, έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν καλύτερα τις δυνατότητές τους και να αισθάνονται πιο χαρούμενα και δημιουργικά αλλά και ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζοντας τα εργαστήρια της συναισθηματικής αγωγής, με την ψυχολόγο του σχολείου μας Χριστίνα Τσάμη, παίξαμε το ψυχοκινητικό παιχνίδι «χαρούμενα και λυπημένα μπαλόνια». Αρχικά, μοιράσαμε στα παιδιά πολύχρωμα μπαλόνια και αφού τα φουσκώσαμε ζωγραφίσαμε πάνω τους λυπημένες και χαρούμενες φατσούλες. Δώσαμε όνομα στο μπαλόνι μας, συζητήσαμε γιατί είναι χαρούμενο και λυπημένο και αφού δικαιολογήσαμε την απάντηση μας, είπαμε για το τι μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε λυπημένοι και πως μπορούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματα που μας δυσκολεύουν όπως η λύπη. Ύστερα σκορπίσαμε τα μπαλόνια στην αίθουσα και με μουσική τα παιδιά έτρεχαν ανάμεσα σε αυτά. Όταν σταμάτησε η μουσική, τα παιδιά μάζεψαν γρήγορα τα χαρούμενα και λυπημένα μπαλόνια και τα τοποθέτησαν στα αντίστοιχα καλάθια. Κατόπιν, μετρήσαμε τα χαρούμενα και τα λυπημένα μπαλόνια! Ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου