Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Οι φυλές του κόσμου

Όλη η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη στα παιδιά του κόσμου και τις φυλές της γης. Αρχικά, δημιουργήσαμε ιστόγραμμα και εμπλουτίσαμε τη σχετική γωνιά με ποικίλο πληροφοριακό υλικό, βιβλία, ποιήματα, τραγούδια και αντικείμενα από διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου. Γνωρίσαμε τις φυλές των ανθρώπων, τις ιδιαιτερότητές τους,  τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους και παρατηρήσαμε πώς το περιβάλλον στο οποίο ζουν καθορίζει τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους. Μέσα από συζήτηση, καταλήξαμε πως οι διαφορές στην εμφάνιση ή στον τρόπο ζωής είναι πολύ μικρές, αν σκεφτούμε ότι όλοι είμαστε μέλη μιας μεγάλης οικογένειας, που λέγεται Ανθρωπότητα. Στον τομέα της γλώσσας, παίξαμε το αλφαβητάρι των φυλών και κάναμε αντικαταστάσεις κεφαλαίων και πεζών σε σχετικές λέξεις. Ακόμα, μιλήσαμε για το ρόλο των ανθρωπιστικών οργανώσεων και τη βοήθεια που προσφέρουν στα παιδιά που τους λείπουν βασικά αγαθά στη ζωή τους. Παράλληλα με αυτό, μάθαμε παροιμίες, τραγούδια και μύθους για τις φυλές. Στον τομέα των μαθηματικών, παίξαμε πολλά μαθηματικά παιχνίδια με προσθέσεις και αφαιρέσεις με αντικείμενα διάφορων πολιτισμών και δημιουργήσαμε το δικό μας επιτραπέζιο. Τέλος, κατασκευάσαμε ινδιάνους και κολάζ με κινεζούλες.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου