Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Επίσκεψη στο ανθοπωλείο-φυτώριο «Γεωργικό Σπίτι»

Σήμερα το νηπιαγωγείο των εκπαιδευτηρίων Πάνου πραγματοποίησε επίσκεψη στο ανθοπωλείο - φυτώριο της περιοχής μας «Γεωργικό Σπίτι». Η ξενάγηση στο χώρο και οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια των γεωπόνων και ιδιοκτητών κ. Βασίλη Φράγκο και κ. Κατερίνα Γεωργιάδου. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πλήθος φυτών και δέντρων και γνώρισαν το επάγγελμα του ανθοπώλη. Οι μικροί μας μαθητές προσέγγισαν βιωματικά τη φύση, γνώρισαν πολλά  φυτά και λουλούδια, παρατήρηση τις  συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν, ρωτώντας συγχρόνως για την ονομασία τους, τη χρήση τους ή τα χαρακτηριστικά τους. Παράλληλα με αυτό, είχαν τη δυνατότητα να φυτέψουν βολβούς σε μικρά γλαστράκια με την καθοδήγηση των γεωπόνων, να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη τους και να ενημερωθούν για τις αρρώστιες των φυτών και την πρόληψη τους. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε το θερμοκήπιο και η χρήση του. Δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να βγουν έξω από το σχολείο, να έρθουν σε επαφή με άλλους φορείς και φυσικά πρόσωπα και να συνεργαστούν μαζί τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά παρατήρησαν, ανακάλυψαν, γνώρισαν, προβληματίστηκαν, ανέπτυξαν απόψεις και έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για τα φυτά και τα λουλούδια όπως τι χρειάζονται για να αναπτυχθούν, σε τι χρησιμεύει το λίπασμα, τι είναι τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή δέντρα, πώς γίνεται η  φωτοσύνθεση και τι είναι το θερμοκήπιο. Τους ευχαριστούμε πολύ για την ιδιαίτερα θερμή φιλοξενία τους καθώς και για τα υπέροχα γλαστράκια που μας χάρισαν με πολύχρωμους πανσέδες για να φυτέψουμε στον κήπο μας. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου