Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Απόκριες-η Κυρά Σαρακοστή

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε στην τάξη μας με το σχέδιο εργασίας Απόκριες - η κυρά Σαρακοστή. Αρχικά, δημιουργήσαμε την αντίστοιχη γωνιά στην τάξη μας και συλλέξαμε πλούσιο υλικό όπως μάσκες, βιβλία, ποιήματα, εικόνες από καρναβάλια απ' όλο τον κόσμο, ήθη και έθιμα, μια τρισδιάστατη κυρά Σαρακοστή και μια φτιαγμένη από ζυμάρι.Συζητήσαμε για το πως πραγματοποιείται το κάθε καρναβάλι,πως περνάει ο κόσμος και συγκρίναμε τις στολές και τα άρματα από το κάθε καρναβάλι. Ιδιαίτερα παρατηρήσαμε τις ελληνικές παραδοσιακές στολές της Νάουσας, της Σκύρου, του Σοχού, και βρήκαμε σχετικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Επιπλέον, συζητήσαμε γιατί ντύνονται έτσι εκεί και τι κάνουν εκείνη την ημέρα. Ακόμα, συγκρίναμε τις ελληνικές παραδοσιακές στολές και βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές. Στον τομέα της γλώσσας, παίξαμε το αλφαβητάρι της αποκριάς, και κάναμε αντικαταστάσεις κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων σε σχετικές λέξεις. Παράλληλα με αυτό, στον τομέα των μαθηματικών, φτιάξαμε πίνακα διπλής όψης και επιλέξαμε ποιο καρναβάλι άρεσε πιο πολύ στον καθένα, παίξαμε πολλά παιχνίδια με σειροθετήσεις, με ομαδοποιήσεις και παίξαμε με τα αποκριάτικα είδη με νοερές προσθέσεις και αφαιρέσεις. Τέλος, τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά με ποικίλους τρόπους. Στα εικαστικά, σε  πολύχρωμα χαρτόνια, τα παιδιά έφτιαξαν κλόουν και αρλεκίνους, κατασκεύασαν μάσκες, την κυρά σαρακοστή με τα εφτά πόδια και παρατήρησαν αποκριάτικα έργα τέχνης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους πίνακες με τους αρλεκίνους και στους πιερότους του Πάμπλο Πικάσο.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου