Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Οι Δεινόσαυροι

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για την θεματική ενότητα «Οι δεινόσαυροι». Αφού διαμορφώσαμε στην τάξη μας τη σχετική γωνία,την εμπλουτίσαμε με πλούσιο φωτογραφικό και έντυπο υλικό που τα ίδια τα παιδιά συγκέντρωσαν με τη βοήθεια των γονέων τους. Παράλληλα με αυτό, αναφερθήκαμε διεξοδικά στο χρονικό της παρουσία των δεινοσαύρων πάνω στη γη αλλά και τους λόγους τη εξαφάνισής τους. Στον τομέα της γλώσσας  παίξαμε με τα γραμματάκια των ονομάτων των δεινοσαύρων, τα αναγνωρίσαμε και τα διακρίναμε φωνολογικά μέσα από διάφορες δραστηριότητες, παίξαμε το αλφαβητάρι των δεινοσαύρων,κάναμε αντικαταστάσεις πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων σε σχετικές λέξεις, συνθέσαμε τα ονόματα των δεινοσαύρων και δημιουργήσαμε το δικό μας βιβλίο με ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ζωή των δεινοσαύρων. Στον τομέα των μαθηματικών ομαδοποιήσαμε τους δεινόσαυρους ανάλογα με τον τόπο διαβίωσής τους (γη, αέρας και νερό) αλλά και τις διατροφικές τους συνήθειες, σε σαρκοφάγους και φυτοφάγους, και παίξαμε παιχνίδια προσθέσεων και αφαιρέσεων με τους δεινοσαύρους. Επιπλέον, διαβάσαμε πολλά και ποικίλα παραμύθια με δεινοσαύρους ενώ είδαμε στην γωνιά του υπολογιστή σχετικά παιδικά ντοκιμαντέρ. Τέλος στον τομέα των εικαστικών, ζωγραφίσαμε δεινόσαυρους και φτιάξαμε κατασκευές όπως κολάζ και τρισδιάστατους δεινοσαύρους.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου