Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Επίσκεψη στο κτηνιατρείο

Με μεγάλη μας χαρά, στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας τα ζώα, σήμερα επισκεφτήκαμε το κτηνιατρείο του κ. Ανδρόνικου Μελισσαράτου στη Ναύπακτο. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας χωρισμένα σε ομάδες ανέλαβαν δράση. Μιλώντας ευγενικά οι μικροί μας δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κτηνίατρο ερωτήσεις που είχαν στο ερωτηματολόγιο, που είχαν τα ίδια κατασκευάσει, όπως: ποια ζώαβρίσκονται εκεί, ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες τους, πώς έρχονται με τα κατοικίδιά τους, πώς γίνεται η εξέταση από τον κτηνίατρο, τι αρρώστιες παθαίνουν, τι χρειάζεται κάθε ζώο να είναι ευτυχισμένο.
Ο κτηνίατρος τους εξήγησε όλη τη διαδικασία της εξέτασης, πώς κάνει τη διάγνωση, τι θεραπεία ακολουθεί και τι προτείνει για να είναι υγιές ένα κουτάβι. Επιπλέον,ο κτηνίατρος τους εξήγησε τι αρρώστιες παθαίνει το κάθε ζώο,τι εμβόλια πρέπει να τους κάνουμε, τι είναι το βιβλιάριο του ζώου και η ταυτότητα που πρέπει να έχει κάθε κατοικίδιο, τι είναι τα χάπια για τα σκουλήκια, το σπρέι για τους ψύλλους και τα τσιμπούρια, και τι είναι η στείρωση.
Ακόμα, ο κτηνίατρος τους εξήγησε πως δεν έρχονται μόνο κατοικίδια ζώα στο ιατρείο αλλά και αδέσποτα που τα φέρνουν πολίτες ή φιλοζωικές οργανώσεις που τα βρίσκουν να υποφέρουν στο δρόμο. Επιπλέον, μας έδειξε πως περιποιούμαστε τα ζωάκια και τα κάνουμε μπάνιο. Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά πρόσφεραν στο γιατρό μια ευχαριστήρια κάρτα που είχαν κατασκευάσει και δεχτήκαμε κέρασμα από τον κ. Ανδρόνικο. Κατά την επιστροφή μας στο νηπιαγωγείο συζητήσαμε για αυτά που γνώρισαν τα παιδιά, αυτά που τους άρεσαν, αλλά και γι’αυτά που τους λύπησαν όπως τα αδέσποτα ζώα που έχουν ανάγκη φαγητό, νερό, σπίτι και αγάπη. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!!!

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ανδρόνικο για την υπέροχη φιλοξενία του!!!

« Επιστροφή

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου