Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: «Προστατεύω τον κόσμο που ζω-Ανακύκλωση και περιβάλλον»

Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Προστατεύω τον κόσμο που ζω-Ανακύκλωση και περιβάλλον» αναπτύχθηκε μια σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες είχαν σαν στόχο τα παιδιά να αποκτήσουν θετική στάση και συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον. Αρχικά, δημιουργήσαμε τη σχετική γωνιά και την εμπλουτίσαμε με πλούσιο και ποικίλο υλικό. Στον τομέα των μαθηματικών, πραγματοποιήσαμε ομαδοποιήσεις, ταξινομήσεις διάφορων ανακυκλώσιμων υλικών και κάναμε νοερές προσθέσεις και αφαιρέσεις με τα αντικείμενα. Στον τομέα της γλώσσας, παίξαμε πολλά γλωσσικά παιχνίδια, το αλφαβητάρι της ανακύκλωσης, κάναμε αντικαταστάσεις κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων σε σχετικές λέξεις, διαβάσαμε πολλά βιβλία και μάθαμε για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως οι ανεμογεννήτριες. Παράλληλα με αυτό, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πως λειτουργεί μια μακέτα ανεμογεννήτριας στο φυσικό περιβάλλον και να καταγράψουμε τις παρατηρήσεις μας. Επιπλέον, τραγουδήσαμε πολλά τραγούδια σχετικά την ανακύκλωση και δημιουργήσαμε κατασκευές με πλαστελίνη, διάφορα κολάζ και ατομικές κατασκευές ποντικάκια με ανακυκλωμένα υλικά. Στόχος του προγράμματος ήταν οι μικροί μας μαθητές να αναγνωρίζουν ποια προϊόντα ανακυκλώνονται και να τα ξαναχρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους, να γνωρίσουν την έννοια της ανακύκλωσης και πώς αυτή συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος, να κατανοήσουν τη συμβολή της σωστής κατανάλωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων στη μείωση της σπατάλης των φυσικών πόρων και τέλος, να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον από την υπερκατανάλωση και την αύξηση των απορριμμάτων.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου