Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: «Λουλούδια»

Στο πλαίσιο της θεματικής προσέγγισης «Λουλούδια», η  οποία επιλέχθηκε από τις εκπαιδευτικούς της τάξης προκειμένου τα παιδιά να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες. Αρχικά, δημιουργήσαμε ιστόγραμμα όπου καταγράψαμε τις προτάσεις των παιδιών αναφορικά με τα όσα θέλουν να μάθουν για τα λουλούδια καθώς και τις ερωτήσεις τους. Παράλληλα με αυτό, συγκεντρώσαμε υλικό από περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, διαδίκτυο και μέσα από την ανάγνωση πληροφοριακού υλικού μάθαμε για τα είδη των λουλουδιών. Σε ότι αφορά το γνωστικό αντικείμενο της γλώσσας, τα παιδιά εμπλούτισαν το προφορικό τους λόγο με σχετικά ποιήματα, γλωσσοδέτες, αινίγματα, για τα λουλούδια και έφτιαξαν το αλφαβητάρι της άνοιξης. Στα μαθηματικά μετρήσαμε λουλούδια και καταγράψαμε τα αποτελέσματα δημιουργώντας πίνακες διπλής εισόδου, κάναμε σειροθετήσεις και ομαδοποιήσεις και παίξαμε μαθηματικά παιχνίδια με προσθέσεις και αφαιρέσεις. Ακολούθως, πειραματιστήκαμε με διάφορα υλικά και δημιουργήσαμε υπέροχες  ανοιξιάτικες κατασκευές, ομαδοποίησαμε λουλούδια, τα συγκρίναμε, τα ταξινομήσαμε, τα μετρήσαμε και οδηγηθήκαμε στη διεξαγωγή λογικών συμπερασμάτων. Επιπλέον, τα παιδιά παρατήρησαν διάφορους πίνακες σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων με θέμα τα λουλούδια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα χρυσάνθεμα του Βαν Γκογκ. Ακόμα, τα παιδιά συνεργάστηκαν ως ομάδα, εμπλούτισαν το λεξιλόγιο τους και ανέπτυξαν την γραφή μέσα από διάφορες γλωσσικές δραστηριότητες με λουλούδια. Τέλος, εκφράστηκαν δημιουργικά μέσα από τα εικαστικά, έφτιαξαν υπέροχα κολάζ με λουλούδια και ποτιστήρια, ζωγράφισαν διάφορα λουλούδια, και έκαναν πολλές χειροτεχνίες με ποικίλα υλικά.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου