Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη

«Α μα πια! Όλο μαλώνετε εσείς οι άνθρωποι της γης" είπαν οι θεοί κι έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους τον Πόλεμο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. "Ως τον ουρανό θα σκαρφαλώσουμε" είπαν αυτοί "αλλά θα φέρουμε πίσω την Ειρήνη".»


Ο Τρυγαίος, Αθηναίος αμπελουργός, αποφάσισε να ανέβει στον ουρανό και να τα ψάλλει στο Δία ένα χεράκι για τον Πόλεμο που είχε ξεσπάσει παντού. Καβάλα σε ένα παχουλό σκαθάρι που το τάισε δεόντως, παίρνει τον ανήφορο και φτάνει στο χρυσό παλάτι των θεών. Συναντά πρώτο πρώτο τον Ερμή. Όμως…Έφυγε ο Δίας, τον πόλεμο δεν αντέχει, στα πιο ψηλά ανέβηκε, άλλο να μη σας βλέπει...του απαντά ο Ερμής. Και το χειρότερο είναι ότι πήρε μαζί του και την Ειρήνη. Η Ειρήνη είναι κλεισμένη στη σπηλιά κι ο πόλεμος βάζει στο μεγάλο γουδοχέρι του τις πόλεις και τις κοπανά με μανία.
Γυρίζει στη γη ο Τρυγαίος και προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους να τον βοηθήσουν να ελευθερώσει την Ειρήνη. Πήγαν στην σπηλιά και ελευθέρωσαν την Ειρήνη…..
Την εξαιρετική κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη» σε διασκευή ανέβασαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων Βιργινία Πάνου. Οι μικροί μας μαθητές έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας για την ειρήνη σε έναν κόσμο που απειλείται από πολέμους, τρομοκρατία, μετακινήσεις προσφύγων-μεταναστών, εισβολές, δικτατορίες, και γενικότερα έλλειψης ασφάλειας και ειρήνης!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου