Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Σταφύλι-τρύγος

Στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας σταφύλι-τρύγος, πραγματοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο μας πολλές και ποικίλες δραστηριότητες. Στόχος μας ήταν, να γνωρίσουν τα παιδιά το αμπέλι και το κρασί, να συνειδητοποιήσουν την αλληλεπίδραση του φυσικού περιβάλλοντος με τις δραστηριότητες του ανθρώπου, να κάνουν συσχετισμό του παρελθόντος και της σημερινής εποχής για τον τρόπο που γινόταν και πως γίνεται σήμερα η δραστηριότητα του τρύγου και να γνωρίσουν ένα επάγγελμα, τα προϊόντα, τη χρήση τους και τις ωφέλειες που προσφέρουν στους ανθρώπους.
Αρχικά δημιουργήσαμε τη γωνιά του σταφυλιού, διαβάσαμε το μύθο του Αισώπου «Η αλεπού και τα σταφύλια», το μύθο του θεού Διόνυσου και μάθαμε πολλές παροιμίες όπως: "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Ακόμα τραγουδήσαμε το τραγούδι του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Σε μια ρώγα από σταφύλι» και «στου Μανώλη την ταβέρνα». Παράλληλα με αυτό, παίξαμε διάφορα ομαδικά μουσικοκινητικά παιχνίδια με αλεπουδίτσες και σταφύλια. Στον τομέα της γλώσσας, δημιουργήσαμε το αλφαβητάρι του τρύγου και παίξαμε με τα γράμματα της λέξης σταφυλιού, κρασιού και τρύγου, συνθέσαμε λεξούλες και φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο του τρύγου. Επίσης, στον τομέα των μαθηματικών παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης με σταφύλια και αριθμούς, ταξινομήσεις και σειροθετήσεις φύλλων, σταφυλιών κτλ και κάναμε προσθέσεις με σχετικά αντικείμενα.
Εκτός από αυτό, μάθαμε τη χρονική ακολουθία παραγωγής του κρασιού και παίξαμε διάφορα παιχνίδια με τις αισθήσεις (όσφρηση): με κλειστά μάτια μυρίσαμε τα παράγωγα του σταφυλιού (κρασί, ούζο, ξύδι, μούστος) και προσπαθήσαμε να τα ξεχωρίσουμε από τη μυρωδιά τους. Τέλος, δοκιμάσαμε γλυκό σταφύλι, μούστο, μουστοκούλουρα και δημιουργήσαμε πίνακα διπλής εισόδου και καταγράψαμε σε πόσους άρεσε και σε πόσους όχι.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου