Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Οι φίλοι μας τα ζώα

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας με το σχέδιο εργασίας «τα ζώα, οι φίλοι μας». Μαζί με τα παιδιά δημιουργήσαμε τη γωνιά των ζώων στη τάξη μας και συλλέξαμε πληροφορίες για όλα τα είδη των ζώων που υπάρχουν καθώς και εποπτικό υλικό. Μαζί με τα παιδιά κάναμε βιβλιογραφική έρευνα στη βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου συλλέγοντας σχετικά βιβλία και αναζητήσαμε στο διαδίκτυο πληροφορίες για τα είδη των ζώων. Στον τομέα των μαθηματικών, πραγματοποιήσαμε ομαδοποιήσεις, ταξινομήσεις φυσικού και φωτογραφικού υλικού και κάναμε νοερές προσθέσεις και αφαιρέσεις με ζωάκια. Εκτός από αυτό εντοπίσαμε τις ηπείρους που ζουν διάφορα ζώα στην υδρόγειο σφαίρα, λύσαμε σταυρόλεξα, ακροστιχίδες, παίξαμε πολλά γλωσσικά παιχνίδια, το αλφαβητάρι των ζώων, αντικαταστάσεις κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων σε σχετικές λέξεις και διαβάσαμε πολλά και ποικίλα βιβλία και παραμύθια για τα ζώα και κάποια από αυτά τα δραματοποιήσαμε. Παράλληλα με αυτό, τραγουδήσαμε πολλά τραγούδια σχετικά με τα ζώα, παραδοσιακά και σύγχρονα, και δημιουργήσαμε κατασκευές με πλαστελίνη και διάφορα κολάζ σχετικά με τα ζώα. Επιπλέον, παίξαμε διάφορα κινητικά παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τα ζώα, δημιουργήσαμε αφίσα για τα δικαιώματα των ζώων και τι πρέπει να προσεχθεί για την προστασία τους. Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας μαθητές, όταν μας επισκέφτηκε στην τάξη μας ένα κουνελάκι, κατοικίδιο ζώο, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους καθώς και μια περσική γάτα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά, να τα χαϊδέψουν, να τους δώσουν τροφή, και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή τους, τις ανάγκες τους, τις συνήθειες τους και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας με την επίσκεψη μας στον κτηνίατρο την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα μας με την επίσκεψη μας στο κτηνιατρείο του κ. Ανδρόνικου Μελισσαράτου στη Ναύπακτο. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας χωρισμένα σε ομάδες ανέλαβαν δράση. Μιλώντας ευγενικά οι μικροί μας δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κτηνίατρο ερωτήσεις που είχαν στο ερωτηματολόγιο, που είχαν τα ίδια κατασκευάσει, όπως: ποια ζώα βρίσκονται εκεί, ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους, πώς έρχονται με τα κατοικίδια τους, πώς γίνεται η εξέταση από τον κτηνίατρο, τι αρρώστιες παθαίνουν, τι χρειάζεται κάθε ζώο να είναι ευτυχισμένο.
Ο κτηνίατρος τους εξήγησε όλη τη διαδικασία της εξέτασης, πώς κάνει τη διάγνωση, τι θεραπεία ακολουθεί και τι προτείνει για να είναι υγιές ένα κουτάβι. Επιπλέον, ο κτηνίατρος τους εξήγησε τι αρρώστιες παθαίνει το κάθε ζώο, τι εμβόλια πρέπει να τους κάνουμε, τι είναι το βιβλιάριο του ζώου και η ταυτότητα που πρέπει να έχει κάθε κατοικίδιο, τι είναι τα χάπια για τα σκουλήκια, το σπρέι για τους ψύλλους και τα τσιμπούρια, και τι είναι η στείρωση.
Ακόμα, ο κτηνίατρος τους εξήγησε πως δεν έρχονται μόνο κατοικίδια ζώα στο ιατρείο αλλά και αδέσποτα που τα φέρνουν πολίτες ή φιλοζωικές οργανώσεις που τα βρίσκουν να υποφέρουν στο δρόμο. Επιπλέον, μας έδειξε πως περιποιούμαστε τα ζωάκια και τα κάνουμε μπάνιο. Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά πρόσφεραν στο γιατρό μια ευχαριστήρια κάρτα που είχαν κατασκευάσει και δεχτήκαμε κέρασμα από τον κ. Ανδρόνικο. Κατά την επιστροφή μας στο νηπιαγωγείο συζητήσαμε για αυτά που γνώρισαν τα παιδιά, αυτά που τους άρεσαν, αλλά και γι’ αυτά που τους λύπησαν όπως τα αδέσποτα ζώα που έχουν ανάγκη φαγητό, νερό, σπίτι και αγάπη. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!!!

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ανδρόνικο για την υπέροχη φιλοξενία του!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου