Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Ελιά-Λάδι

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας με το διαθεματικό θέμα «Ελιά-Λάδι». Αφού δημιουργήσαμε στην τάξη μας γωνία σχετική με το θέμα, συγκεντρώσαμε πληροφορίες, φωτογραφίες, συνταγές ελιόψωμου, κλαδιά ελιάς, λάδι, πάστα ελιάς, γεωργικά εργαλεία που χρησιμεύουν για τη συγκομιδή των ελιών, λεζάντες με τις χώρες που παράγουν λάδι καθώς και σχετικά αινίγματα και ποιήματα. Μέσα στην τάξη σχεδιάσαμε δέντρα και κολλήσαμε στα κλαδιά τους αληθινά φύλλα ελιάς και φτιάξαμε κολλάζ. Επίσης, βρήκαμε στην υδρόγειο σφαίρα τις χώρες που παράγουν ελαιόλαδο. Επιπλέον, μάθαμε για την διατροφική αξία του ελαιολάδου και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην διατροφή και την υγεία μας. Παράλληλα με αυτό, δοκιμάσαμε πάστα ελιάς και σπιτικό ελιόψωμο και καταγράψαμε τις προτιμήσεις μας σε πίνακα διπλής εισόδου. Ακόμα, αναφέραμε που και πως χρησιμοποιείται το λάδι, διαπιστώσαμε πως το βάζουμε στο φαγητό και επεκτείναμε την συζήτση σε κάποια μυστήρια της εκκλησίας, όπως η βάπτιση. Μιλήσαμε ακόμα για τους αθλητές στην Αρχαία Ελλάδα που άλειφαν το σώμα τους με λάδι και αναφέραμε πως οι νικητές στεφανώνονταν με κλαδί ελιάς. Στο πλαίσιο του διαθεματικού θέματος εργασίας, τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας επισκέφτηκαν και το ελαιοτριβείο του κ. Μίχου. Εκεί παρακολούθησαν τη μεταφορά των ελιών στα μηχανήματα, το πλύσιμο,το κοσκίνισμα και όλη τη διαδικασία επεξεργασίας των ελιών σε λάδι. Ύστερα, έθεσαν τις ερωτήσεις τους στον υπεύθυνο για το πώς βγαίνει το λάδι, αν όλες οι ελιές βγάζουν το ίδιο λάδι, πού τοποθετείται το λάδι που βγάζουν τα μηχανήματα, πως λειτουργεί το μηχάνημα σπαστήρας, πού πάει το κουκούτσι από τις ελιές, τι χρώμα έχει το λάδι όταν βγαίνει, τι είναι το αγουρέλαιο και τι το πυρηνέλαιο. Τέλος ,οι μικροί μας μαθητές ενθουσιασμένοι γεύτηκαν φρέσκο λάδι με ζεστό ψωμάκι και το κέρασμα του ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου