Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Η πόλη μας-Η γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη

Αυτές τις μέρες στο σχολείο μας ασχοληθήκαμε με το θέμα η πόλη μας και η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Σε πρώτη φάση ξεκινήσαμε το σχέδιο εργασίας με ιστόγραμμα και διερεύνηση του θέματος. Θέσαμε λοιπόν στα παιδιά ερωτήματα: Πώς είναι η πόλη μας; Πώς είναι τα σπίτια; Τι συναντάμε εκεί; Τι συναισθήματα μας προκαλεί μια βόλτα; Τι μας αρέσει στην πόλη μας και τι μας δυσανασχετεί; Τι  άλλο θα θέλαμε να υπάρχει; Τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε εμείς στη πόλη μας; Στην συνέχεια αφού βρήκαμε το σπίτι του καθενός στον χάρτη ήρθε η στιγμή να μιλήσει ο καθένας για την γειτονιά που ζει. Χωριστήκαμε σε ομάδες, ζωγραφίσαμε τα κτήρια και τα καταστήματα της πόλης μας και συγκεντρώσαμε εποπτικό υλικό και δημιουργήσαμε σχετική γωνιά στην τάξη μας. Στον τομέα της γλώσσας παίξαμε το αλφαβητάρι της πόλης, μάθαμε παροιμίες και γλωσσοδέτες για την πόλη και τα το σπίτι μας .Τα παιδιά κατασκεύασαν την πόλη μας με κολάζ και δημιούργησαν κατασκευές με σπιτάκια. Στα μαθηματικά κάναμε προσθέσεις και αφαιρέσεις με σπιτάκια και ταξινομήσεις και ομαδοποιήσεις. Επιπλέον, ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τη γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη, μάθαμε πληροφορίες για την κατασκευή της, συλλέξαμε πληροφορίες και βιβλία  και είδαμε το σχετικό βίντεο με την κατασκευή της γέφυρας. Μάθαμε ότι οι γέφυρες ενώνουν περιοχές, πόλεις, οικισμούς και δίνουν τέλος στην απομόνωση ανθρώπων αλλά και πολιτισμών, βοηθούν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη μιας περιοχής και αναδεικνύουν τις ομορφιές μιας περιοχής.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου