Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: «Φίλοι από χαρτί»

Απ’ όλα είχε η σημερινή επίσκεψη μας στην Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας «φίλοι από χαρτί»: χαρά και γέλιο, αισιοδοξία και ελπίδα, χρώμα και κέφι, παιχνίδια και εξερεύνηση, δημιουργία και ψυχαγωγία!! Με αφετηρία το υπέροχο βιβλίο «Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα» της Δημοκά Κατερίνας ταξιδέψαμε μαζί με τον 'Άγιο Βασίλη, που έχει μπαμπά τον μονίμως συναχωμένο παππού Νοέλ και έχει αποστολή τις πιο απαιτητικές επιθυμίες των παιδιών στην Ταραχώρα. Η Ταραχώρα όμως έχει πόλεμο, κι ο πόλεμος έχει στην υπηρεσία του δύο τρομερούς στρατηγούς. Τι να απαντήσει στα παραπονεμένα γράμματα των παιδιών της Ταραχώρας ο παππούς Νοέλ; Πώς να σταματήσει τους δύο άτακτους στρατηγούς, που βομβαρδίζουν Χριστουγεννιάτικα; Τελικά, η υπόθεση αυτή απαιτεί ένα πανέξυπνο σχέδιο δράσης και ο παππούς Νοέλ είναι έτοιμος να το βάλει σε εφαρμογή! Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία, άκουσαν με προσήλωση την αφήγηση της, προβληματίστηκαν, πρότειναν λύσεις, δραματοποίησαν την ιστορία με διάφορα αντικείμενα, κατασκεύασαν με ποικίλα υλικά τον παππού Νοέλ, χόρεψαν σαν καλικάντζαροι και έπαιξαν ένα φανταστικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Οι μικροί μας μαθητές μας εστίασαν στην αξία των βιβλίων και παροτρύνθηκαν να αποκτήσουν μια πιο στενή σχέση μαζί τους στην καθημερινή τους ζωή. Τελικά η ζωή είναι πολύ πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα όταν έχεις τόσους φίλους από χαρτί!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου