Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Το μαγικό καπέλο με τους Φόβους

Στο σημερινό εργαστήριο διαχείρισης συναισθημάτων, που υλοποιείται στο νηπιαγωγείο με την ψυχολόγο μας, ασχοληθήκαμε με το συναίσθημα του φόβου. Το συναίσθημα του φόβο, είναι ένα έντονο συναίσθημα για τα παιδιά και η διαχείριση και η εκλογίκευσή του τα δυσκολεύει ιδιαίτερα. Στόχος της δραστηριότητας ήταν οι μικροί μας μαθητές να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, τις αγωνίες, τους φόβους, τους προβληματισμούς τους, και να αφομοιώσουν τους ηθικούς κανόνες και τις αξίες της κοινωνίας στην οποία ζουν.
Αρχικά, συζητήσαμε στη παρεούλα μας για στιγμές που είχαμε φοβηθεί και μιλήσαμε για το τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν είμαστε φοβισμένοι. Έπειτα κάθε παιδί ζωγράφισε κάτι που το φόβισε, χωρίς όμως να το πει στους άλλους. Κατόπιν τοποθετήσαμε τις ζωγραφιές αυτές σ'ένα μεγάλο καπέλο ενός μάγου και κάθε παιδί έβγαζε μια ζωγραφιά και προσπαθούσε να καταλάβει ποιο φόβο απεικόνιζε.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου