Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Γνωριμία με τους μεγάλους ζωγράφους-έργα τέχνης

Αυτές τις ημέρες στην τάξη μας επεξεργαστήκαμε το θέμα/project «Γνωριμία με τους μεγάλους ζωγράφους-έργα τέχνης». Οι στόχοι μας ήταν να γνωρίσουν οι μικροί μας μαθητές σύγχρονους και κλασικούς ζωγράφους, Έλληνες και ξένους, να υιοθετήσουν θετική στάση απέναντι στην τέχνη, να συνειδητοποιήσουν την αξία των έργων τέχνης και ότι ο κάθε καλλιτέχνης έχει έναν υποκειμενικό τρόπο που αντιλαμβάνεται και βλέπει την πραγματικότητα, τον οποίο οφείλουμε όλοι να αποδεχόμαστε και να σεβόμαστε ως κάτι πρωτότυπο και ιδιαίτερο και να αντιληφτούν ότι η τέχνη ενώνει όλο τον κόσμο, όπως κάνει η αγάπη. Με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες καλλιεργήσαμε την παρατηρητικότητα των μαθητών μας, αναπτύξαμε την φαντασία τους και τους βοηθήσαμε να απελευθερώσουν τον εσωτερικό τους κόσμο μέσω της ζωγραφικής. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στη ζωγραφική και στα ρεύματα των διαφόρων καλλιτεχνών!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου