Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Μικροί Επιστήμονες-Μαγνήτες και μαγνητισμός

Αυτή την εβδομάδα γίναμε για λίγο μικροί επιστήμονες και ανακαλύψαμε τους μαγνήτες και τις ιδιότητες τους. Αφού επεξεργαστήκαμε και μάθαμε τα διάφορα είδη μαγνητών, δοκιμάσαμε τη δύναμή τους, μάθαμε για τους μαγνητικούς πόλους και το μαγνητικό πεδίο, πειραματιστήκαμε με διάφορα υλικά, καταγράψαμε τα αποτελέσματα μας, μάθαμε για τις πυξίδες και παίξαμε πολλά παιχνίδια. Οι μικροί μας μαθητές με βιωματικό τρόπο έλυσαν τα ερωτήματα που τους δημιουργήθηκαν όπως: ποια αντικείμενα έλκονται από τους μαγνήτες, τι υπάρχει μέσα στην τάξη το οποίο οι μαγνήτες μπορούν να «τραβήξουν», μπορούμε να ενώσουμε ομώνυμους πόλους, οι ετερώνυμοι πόλοι έλκονται, μπορούμε να δημιουργήσουμε και εμείς πυξίδα; Το ταξίδι στην επιστήμη της φυσικής μόλις άρχισε...

« Επιστροφή

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου