Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Η αλυσίδα της φιλίας

Φιλία είναι μια υπέροχη λέξη. Είναι μια σχέση μαγική γιατί δημιουργείται χωρίς να επιβάλλεται, από δύο άτομα ή παραπάνω, δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό συναισθηματικό δεσμό. Οι φίλοι μαθαίνουν να συνεργάζονται και να βοηθούν ο ένας τον άλλο. Η προσχολική ηλικία είναι η πρώτη ηλικία που τα παιδιά αναζητούν παρέα και φίλους και συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή συναισθηματική τους ανάπτυξη και στην ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο. Κάνοντας φίλους ένα παιδί, τονώνει την αυτοπεποίθηση του και την αυτοεκτίμηση του και κάνει νέες ανακαλύψεις σε όλους τους τομείς της ζωής του.
Με μεγάλη χαρά τα παιδιά του νηπιαγωγείου των εκπαιδευτηρίων Πάνου, στα πλαίσια των βιωματικών εργαστηρίων που πραγματοποιούνται με την ψυχολόγο του σχολείου μας για τη διαχείριση των συναισθημάτων και την αυτοεκτίμηση, δημιούργησαν την αλυσίδα της φιλίας. Οι μικροί μας μαθητές έγραψαν το όνομα τους και το όνομα των φίλων τους, σε διάφορα χρωματιστά χαρτόνια, τα διακόσμησαν με όμορφα σχέδια και δημιούργησαν μια πολύ ξεχωριστή αλυσίδα...την αλυσίδα της φιλίας. Η αλυσίδα μας έγινε πολύ όμορφη μιας και όλα τα παιδιά έβαλαν όλη την τέχνη και την αγάπη τους για τους φίλους τους!!!!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου