Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου μας. Πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας επίσκεψη στην πρώτη τάξη του δημοτικού! Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τον τρόπο οργάνωσης του χώρου του Δημοτικού, να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή μιας οργανωμένης δραστηριότητας και να πραγματοποιηθεί σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των νηπίων και των παιδιών της επόμενης βαθμίδας, που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για αυτά κατά τη μετάβαση τους στο Δημοτικό σχολείο.
Μετά την επίσκεψη έγινε συζήτηση στην τάξη μας για το τι τους άρεσε και τι τους έκανε εντύπωση από την επίσκεψη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν τα παιδιά να αισθανθούν σιγουριά και ότι μπορούν να τα καταφέρουν, τονώνοντας την αυτοεκτίμησή τους. Η επιτυχία της συγκεκριμένης επίσκεψης στηρίχτηκε στον από κοινού σχεδιασμό των δραστηριοτήτων, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και τα νήπια και να μην είναι παθητικοί θεατές.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου