Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Σχήματα - χρώματα - προσανατολισμός

Κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου τα παιδιά του νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου με την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών ανέπτυξαν μια σειρά από δραστηριότητες στo πλαίσιο της θεματικής ενότητας "χρώματα-σχήματα-προσανατολισμός στο χώρο και τον χρόνο".
Στόχος των δραστηριοτήτων ήταν τα παιδιά να αποκτήσουν την ικανότητα να προσανατολίζονται στο χώρο του νηπιαγωγείου καθώς και να διακρίνουν σχήματα και χρώματα σε αυτόν. Τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στις δραστηριότητες.
Αρχικά, δημιουργήσαμε πίνακα αναφοράς με τα ονόματα των γεωμετρικών σχημάτων και παίξαμε το παιχνίδι κυνήγι των σχημάτων, όπου κρύψαμε στη τάξη διάφορα χαρτονένια χρωματιστά σχήματα και τα παιδιά έπρεπε να τα ανακαλύψουν και να τα ονομάσουν. Κατασκευάσαμε με απλά υλικά (καλαμάκια,πλαστελίνη) βασικά στερεά σώματα. Ακόμα, συλλέξαμε ποιήματα για τα σχήματα και τα χρώματα, διαβάσαμε διάφορα παραμύθια όπως «ο Τριγωνοψαρούλης» και «Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας» τα συζητήσαμε και τα δραματοποιήσαμε με τα νήπια. Επιπλέον, ταξινομήσαμε γεωμετρικά σχήματα ως προς το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα, παίξαμε ομαδικά παιχνίδια με σχήματα, δημιουργήσαμε διαφόρους συνδυασμούς, θέσαμε προβληματισμούς στα νήπια πχ. πώς θα φτιάξω με σχήματα ένα τρενάκι και κάναμε αναπαραγωγή δεδομένων συνδυασμών σχημάτων. Παράλληλα με αυτό, γνωρίσαμε και μιλήσαμε για μεγάλους ζωγράφους που χρησιμοποίησαν σχήματα στους πίνακες όπως ο Καντίνσκι. Ολοκληρώσαμε την ενότητα με την κατασκευή της κούκλα μας: Σχηματούλης – Σχηματούλα με την οποία παίξαμε κουκλοθέατρο στο κουκλόσπιτό μας. Τέλος, σχεδιάσαμε γεωμετρικά σχήματα με το πρόγραμμα ζωγραφικής του υπολογιστή και τα γεμίσαμε με το χρώμα της αρεσκείας τους.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου