Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και υπερηφάνεια γιόρτασαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Για το σκοπό αυτό απομνημόνευσαν και απήγγειλαν ποιήματα, έμαθαν τραγούδια.
Mε τη βοήθεια των παιδιών διαμορφώσαμε στην τάξη το ιστόγραμμα για όσα ήξεραν και επιθυμούσαν να μάθουν σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Με βάση το ιστόγραμμα αναπτύχτηκε μια σειρά από δραστηριότητες.
Στο γνωστικό αντικείμενο της γλώσσας τα παιδιά αναγνώρισαν φωνολογικά το γράμμα Ο, διαμόρφωσαν το αλφαβητάρι της 28ης Οκτωβρίου, έπαιξαν παιχνίδια γνώσεων με τις λεξούλες Όχι και Ναι κ.α
Στα μαθηματικά μέτρησαν τα γράμματα από την λέξη Όχι, έφτιαξαν τον αριθμό τρία με πλαστελίνη, έπαιξαν παιχνίδια αντιστοίχισης με τα περιστέρια και το κλαδί ελιάς, με τους στρατιώτες και τα αλεξίπτωτά τους.
Στο γνωστικό αντικείμενο της δημιουργίας και έκφρασης έφτιαξαν το κολάζ του όχι. Επιπλέον, αναγνώρισαν τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, μέτρησαν, ζωγράφισαν τις γραμμές της και έμαθαν τη σημασία του αριθμού τους ( Ελευθερία ή Θάνατος). Τα παιδιά υποδύθηκαν τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης, τραγούδησαν κατά του πολέμου λέγοντας «Όχι στον πόλεμο – Ναι στην ειρήνη». Η Ειρήνη, εξάλλου, είναι αυτό που επιθυμούσαν και εξακολουθούν να επιθυμούν οι λαοί. Επιπλέον, κατασκεύασαν χάρτινα περιστέρια, σύμβολο ειρήνης και αδελφοσύνης, ενώ γνώρισαν και τα θετικά της ειρήνης και τα αρνητικά του πολέμου μέσα από φωτογραφίες και εποπτικό υλικό.
Στηριζόμενοι σε σχετικό εποπτικό υλικό μιλήσαμε για το πώς, πού, πότε και με ποιους πολέμησαν οι Έλληνες το 1940. Αναφερθήκαμε στη σημαντική προσφορά των γυναικών στον Αγώνα, για το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», το αντιτορπιλικό «ΕΛΛΗ» και στην τραγουδίστρια Σοφία Βέμπο.
Τα παιδιά, λοιπόν, τίμησαν και γιόρτασαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου νιώθοντας υπερήφανα και αποκομίζοντας πλούσιες γνώσεις διαπερνώντας όλους τους γνωστικούς τομείς.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου