Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Το σώμα - οι πέντε αισθήσεις

Στα πλαίσια της θεματικής προσέγγισης «Το σώμα-οι πέντε αισθήσεις» οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια σειρά από πλούσιες δραστηριότητες.
Ξεκινώντας από τον τομέα του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και τη διάκριση των μελών του ανθρώπινου σώματος, τα παιδιά συνέχισαν κατηγοριοποιώντας τα ανθρώπινα όργανα σε εσωτερικά και εξωτερικά. Δημιούργησαν το αλφαβητάρι του ανθρωπίνου σώματος και έφτιαξαν λέξεις σχετικές με αυτό. Μιλήσαμε για τον ανθρώπινο σκελετό, για το ρόλο των μυών καθώς και για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Στη συνέχεια μέτρησαν τα ανθρωπινά όργανα που συναντώνται δυο φόρες στο σώμα και τα διέκριναν από αυτά που υπάρχουν μια φορά. Παρακολουθήσαμε βίντεο σχετικό με την πέψη.
Επιπλέον, έπαιξαν παιχνίδια με τις αισθήσεις διακρίνοντας αντικείμενα, φυτά και τρόφιμα ως προς την υφή, το άρωμα και τη γεύση. Μιλήσαμε για την χρησιμότητα και τη διατροφική αξία των αρωματικών φυτών και βοτάνων. Διακρίναμε τις τροφές σε ωφέλιμες και βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό, μιλήσαμε για την σπουδαιότητα του πρωινού γεύματος και τη σημασία της άσκησης για το σώμα του ανθρώπου. Τέλος, εκφραστήκαμε δημιουργικά φτιάχνοντας σχετικά κολάζ και κατασκευές, μαθαίνοντας τραγούδια και διαβάζοντας ποιήματα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου