Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Μαγνήτης-Μαγνητισμός

Στα πλαίσια της μαθησιακής περιοχής των Φυσικών Επιστημών για το σχολικό έτος 2018-19 στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου υλοποιήθηκε πρόγραμμα με θέμα: «Μαγνήτης – Μαγνητισμός» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Μέσα από το ελεύθερο και το δομημένο παιχνίδι τα παιδιά έμαθαν για τους μαγνήτες, τα μαγνητιζόμενα και μη μαγνητιζόμενα υλικά, τις δυνάμεις μεταξύ των μαγνητών (ελκτική-απωστική) και το μαγνητικό πεδίο. Δόθηκε έμφαση στην πρωτοβουλία και στις ιδέες των παιδιών. Ο γενικός σχεδιασμός του προγράμματος περιελάμβανε τέσσερις φάσεις: Αρχή (ανίχνευση των εμπειριών και ιδεών των παιδιών και ελεύθερο παιχνίδι), πρώτο μέρος (ελεύθερο παιχνίδι), δεύτερο μέρος (οργανωμένο και ελεύθερο παιχνίδι), ολοκλήρωση (αξιολόγηση του προγράμματος και διάχυση αποτελεσμάτων). Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εκδήλωση στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, όπου έγινε σύντομη παρουσίαση του project και εν συνεχεία παρουσιάστηκαν οι κατασκευές των μαθητών ζωντανά μέσα από δημιουργικό παιχνίδι ενώπιον των μαθητών, των γονέων και όσων νηπιαγωγείων συμμετείχαν!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου