Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ο καραγκιόζης και το θέατρο σκιών

Με μεγάλη χαρά ασχοληθήκαμε στην τάξη μας με το σχέδιο εργασίας «Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Καραγκιόζη». Η επιλογή του θέματος εντάσσεται στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων των παιδιών και η εξέλιξή του διαμορφώθηκε από το κλίμα της τάξης και τη δυναμική της. Αρχικά, δημιουργήσαμε τη σχετική γωνιά και την εμπλουτίσαμε με πλούσιο υλικό. Αφού συγκεντρώσαμε πληροφορίες σχετικές με την ιστορία του θεάτρου σκιών στην Ελλάδα και αλλού, γνωρίσαμε το θέατρο σκιών και τους ήρωες μέσα από παραστάσεις του Σπαθάρη και άλλων καραγκιοζοπαιχτών. Παράλληλα με αυτό, μελετήσαμε τους χαρακτήρες του θεάτρου σκιών ως προς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και την καταγωγή τους σε σχέση με το ντύσιμο, τα τραγούδια, την ντοπιολαλιά και τα μουσικά μοτίβα που συνοδεύουν την εμφάνισή τους στον μπερντέ. Παίξαμε και εμείς την δική μας παράσταση στον μπερντέ του σχολείου μας!!! Την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου και της  Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού παρακολουθήσαν θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το καμένο Δάσος» από το Χρήστο Πατρινό.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου