Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Νηπιαγωγείο: Το ηλιακό σύστημα

Αυτήν την εβδομάδα ασχοληθήκαμε στην τάξη με το θέμα «Οι πλανήτες - Ήλιος – Φεγγάρι». Μέσα από βιβλία και αφίσες τα παιδιά γνώρισαν τους πλανήτες. Διέκριναν τα μεγέθη τους, τη διαφορά θερμοκρασίας τους ανάλογα με την απόστασή τους από τον ήλιο. Επιπλέον, έμαθαν για τον ήλιο και για την κίνηση της γης γύρω από αυτόν και γύρω από τον εαυτό της. Με ένα θεατρικό παιχνίδι κατάλαβαν το ρόλο των αστροναυτών και την έλλειψη βαρύτητας στη σελήνη. Παρατήρησαν φωτογραφίες από διαστημόπλοια και τηλεσκόπια και έγινε αναφορά στην χρησιμότητας τους. Τέλος, πραγματοποιήθηκε ταξινόμηση, ομαδοποίηση, απαρίθμηση των πλανητών και κατανόησαν το φαινόμενο της ημέρας και της νύχτας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου