Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της θεματικής προσέγγισης η Άνοιξη, η  οποία επιλέχθηκε από τις εκπαιδευτικούς της τάξης προκειμένου τα παιδιά να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες.
Αρχικά, δημιουργήσαμε Ιστόγραμμα όπου καταγράψαμε τις προτάσεις των παιδιών αναφορικά με τα όσα θέλουν να μάθουν για την άνοιξη καθώς και τις ερωτήσεις τους. Παράλληλα με αυτό, συγκεντρώσαμε υλικό από περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, διαδίκτυο και μέσα από την ανάγνωση πληροφοριακού υλικού μάθαμε για όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκειά της άνοιξης (αγροτικές ασχολίες, ήθη, έθιμα, εορτές), παροιμίες, τραγούδια και μύθους για την άνοιξη και  τι είναι τα χελιδονίσματα και το Μαρτιάτικο.
Σε ότι αφορά το γνωστικό αντικείμενο της γλώσσας,τα παιδιά εμπλούτισαν το προφορικό τους λόγο με σχετικά ποιήματα, γλωσσοδέτες, αινίγματα, για την άνοιξη και έφτιαξαν το αλφαβητάρι της άνοιξης. Επιπλέον, παρατήρησαν και συζήτησαν έργα τέχνης  μεγάλων ζωγράφων που απεικονίζουν  ανοιξιάτικες εικόνες.
Στα μαθηματικά μετρήσαμε λουλούδια και καταγράψαμε τα αποτελέσματα δημιουργώντας πίνακες διπλής εισόδου,κάναμε σειροθετήσεις και ομαδοποιήσεις. Επιπλέον, κάναμε αρκετές  δραστηριότητες  που σχετίζονταν με την ανάπτυξη των φυτών και τη φροντίδα τους και μάθαμε για τα έντομα και τον κύκλο ζωής της πεταλούδας.Τέλος, πειραματιστήκαμε με διάφορα υλικά και  δημιουργήσαμε  υπέροχες ανοιξιάτικες κατασκευές.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου