Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Με μεγάλη χαρά ασχοληθήκαμε στην τάξη μας με το θέμα-project «πλανήτες-διάστημα». Αρχικά παρατηρήσαμε μία αφίσα με τους πλανήτες στο σύμπαν και μάθαμε μέσα από τα βιβλία που συλλέξαμε  στη γωνιά του διαστήματος, ποιοι είναι οι πλανήτες, τι  μεγέθη έχουν, ποιοι  είναι ζεστοί και  ποιοι κρύοι, ανάλογα με την απόστασή τους από τον ήλιο. Επιπλέον, συζητήσαμε για τον ήλιο, τον πιο μεγάλο πλανήτη, μάθαμε  ότι ο ήλιος έχει το δικό του φως,  και μάθαμε  για την κίνηση της γης γύρω από τον εαυτό της και γύρω από τον ήλιο. Ακόμα, παρατηρήσαμε φωτογραφίες από διαστημόπλοια και τηλεσκόπια και συζητήσαμε το ρόλο τους. Επίσης, μιλήσαμε για τους αστροναύτες και την έλλειψη της βαρύτητας στη σελήνη και  αναζητήσαμε  στο διαδίκτυο περισσότερες πληροφορίες.Τέλος,παίξαμε διάφορα μαθηματικά παιχνίδια ταξινόμησης, ομαδοποίησης  και απαρίθμησης των  πλανητών.


« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου