Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της θεματικής προσέγγισης «Η οικογένεια μου-Ο εαυτός μου», η οποία επιλέχθηκε από τις εκπαιδευτικούς της τάξης προκειμένου τα παιδιά να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες. Σε ότι αφορά το γνωστικό αντικείμενο της γλώσσας, τα παιδιά εμπλούτισαν το προφορικό τους λόγο με σχετικά ποιήματα, γλωσσοδέτες, αινίγματα, για την οικογένεια και έφτιαξαν το αλφαβητάρι των μελών της οικογένειας. Παρατήρησαν και συζήτησαν για την οικογένειά τους, πως λέγονται οι γονείς τους και τα αδέρφια τους, ποιό είναι το επώνυμο του καθενός. Παράλληλα με αυτό συζητήσαμε  με τα νήπια για το τι μπορούμε να κάνουμε με την οικογένειά μας, τι  κάνουν οι γονείς μας για μας, τι  κάνουμε με τα αδέρφια μας, τι θα θέλαμε να κάνουμε μαζί με τους γονείς και τα αδέρφια μας. Επιπλέον, οι μικροί μας μαθητές έγραψαν  τα ονόματα των μελών της οικογενείας τους  στις  ζωγραφιές τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον  είχε η συζήτηση για το τι θα κάναμε αν ζούσαμε σε μια διαφορετική οικογένεια ή αν δεν είχαμε οικογένεια, αν είναι σημαντική και τι μας προσφέρει!

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου