Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας σταφύλι-τρύγος, πραγματοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο μας πολλές και ποικίλες δραστηριότητες. Δημιουργήσαμε τη γωνιά του σταφυλιού, διαβάσαμε το μύθο του Αισώπου «Η αλεπού και τα σταφύλια» και μάθαμε πολλές παροιμίες όπως:"Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Τραγουδήσαμε το τραγούδι του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Σε μια ρώγα από σταφύλι» και «στου Μανώλη την ταβέρνα».
Παίξαμε διάφορα ομαδικά μουσικοκινητικά παιχνίδια με αλεπουδίτσες και σταφύλια. Δημιουργήσαμε το αλφαβητάρι του τρύγου και παίξαμε με τα γράμματα της λέξης σταφυλιού. Επίσης, παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης με σταφύλια και αριθμούς και ταξινομήσεις φύλλων. Εκτός από αυτό, μάθαμε τη χρονική ακολουθία παραγωγής του κρασιού και παίξαμε διάφορα παιχνίδια με τις  αισθήσεις (όσφρηση): Με κλειστά μάτια μυρίσαμε τα παράγωγα του σταφυλιού (κρασί, ούζο, ξύδι, μούστος) και προσπαθήσαμε να τα ξεχωρίσουμε από τη μυρωδιά τους. Τέλος, δοκιμάσαμε γλυκό σταφύλι, δημιουργήσαμε πίνακα διπλής εισόδου και καταγράψαμε σε πόσους άρεσε το γλυκό και σε πόσους όχι.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου