Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της θεματικής προσέγγισης «η οικογένεια μου», η οποία επιλέχθηκε από τις εκπαιδευτικούς της τάξης προκειμένου τα παιδιά να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες. Αρχικά, δημιουργήσαμε Ιστόγραμμα όπου καταγράψαμε τις προτάσεις των παιδιών αναφορικά με τα όσα θέλουν να μάθουν για την οικογένεια καθώς και τις ερωτήσεις τους. Παράλληλα με αυτό, συγκεντρώσαμε υλικό από περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, διαδίκτυο, και μέσα από την ανάγνωση πληροφοριακού υλικού μάθαμε για τα μέλη της οικογένειας και αναφερθήκαμε σε όλα τα είδη οικογένειας πολύτεκνη, μονογονεϊκή κλπ. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα μας είχε ο παππούς και η γιαγιά και συλλέξαμε διάφορα ποιήματα γι αυτούς. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι κάθε παιδί για να αναπτυχθεί σωστά έχει ανάγκη την ζεστή και όμορφη οικογενειακή ζωή.
Σε ό,τι αφορά το γνωστικό αντικείμενο της γλώσσας ,τα παιδιά εμπλούτισαν το προφορικό τους λόγο με σχετικά ποιήματα, γλωσσοδέτες, αινίγματα, για την οικογένεια, και έφτιαξαν το αλφαβητάρι της οικογένειας με τα μέλη. Παράλληλα με αυτό έκαναν αντιστοιχίσεις λέξεων με κεφαλαία γράμματα και πεζά. Διαβάσαμε και είδαμε αρκετά βιβλία και παραμύθια σχετικά με την οικογένεια, τραγουδήσαμε την «γελαστή οικογένεια» και δραματοποιήσαμε το μύθο της κυρά-κουκουβάγιας και της πέρδικας
Στα μαθηματικά μετρήσαμε τα μέλη των οικογενειών και καταγράψαμε τα αποτελέσματα δημιουργώντας πίνακες διπλής εισόδου. Επιπλέον, κάναμε αρκετές δραστηριότητες όπως σειροδετήσεις, ομαδοποιήσεις και παίξαμε με τα μέλη της οικογένειας με νοερές προσθέσεις και αφαιρέσεις. Τέλος, τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά με ποικίλους τρόπους. Στα εικαστικά, σε πολύχρωμα χαρτόνια ,τα παιδιά έφτιαξαν την οικογένεια τους, κατασκευές, κουκλάκια, παππούδες και γιαγιάδες, παρατήρησαν και συζήτησαν έργα τέχνης που απεικονίζουν οικογένειες, κυρίως προσωπογραφίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα πορτρέτα του Ιακωβίδη και Λύτρα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου