Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ένα σχέδιο εργασίας που τα παιδιά εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η ιστορία του Τρωικού πολέμου, η Οδύσσεια καθώς και η αναφορά μας στα αρχαία αγγεία και σκεύη. Αρχικά, διαβάσαμε την ιστορία του τρωικού πολέμου από την μυθολογία, είδαμε βίντεο και συζητήσαμε για τα γεγονότα που οδήγησαν στον πόλεμο και γνωρίσαμε όλους τους ήρωες. Σε ότι αφορά το γνωστικό αντικείμενο της γλώσσας, τα παιδιά εμπλούτισαν τον προφορικό τους λόγο, έμαθαν τα ονόματα των ηρώων και έπαιξαν με το αντίστοιχο αλφαβητάρι. Παράλληλα με αυτό, παρατήρησαν το χάρτη της Ελλάδος και είδαν τις τοποθεσίες των μυθικών τόπων που επισκέφτηκε ο Οδυσσέας και έπαιξαν μαθηματικά παιχνίδια πρόσθεσης και αφαίρεσης με τις περιπέτειες του Οδυσσέα. Επιπλέον, έκαναν διάφορες κατασκευές, ζωγράφισαν τους ήρωες και κατασκεύασαν το δούρειο ίππο και τις αρχαίες τριήρεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μικροί μας μαθητές για τα σκεύη και τα αγγεία των αρχαίων Ελλήνων και τη χρησιμότητα τους. Σαν μικροί αγγειοπλάστες δημιούργησαν με πλαστελίνη και πηλό διάφορους τύπους αρχαίων αγγείων, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε στην τάξη μας ένα μικρό μουσείο. Ακόμα, οι μαθητές μας σχεδίασαν ποικίλα αγγεία και μπόρεσαν να εντοπίσουν τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Στα μαθηματικά έπαιξαν παιχνίδια ομαδοποίησης και αντιστοίχισης αρχαίων αγγείων και έγιναν αρχαιολόγοι-ερευνητές με ευρήματα από πηλό που κατασκεύασαν μόνοι τους.
Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στην μυθολογία και στην αρχαία Ελλάδα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου