Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας με το σχέδιο εργασίας «τα ζώα, οι φίλοι μας». Μαζί με τα παιδιά δημιουργήσαμε τη γωνιά των ζώων στη τάξη μας και συλλέξαμε πληροφορίες για όλα τα είδη των ζώων που υπάρχουν. Κάναμε βιβλιογραφική έρευνα στη βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου συλλέγοντας σχετικά βιβλία και αναζητήσαμε στο Διαδίκτυο πληροφορίες για τα είδη των ζώων. Στον τομέα των μαθηματικών, πραγματοποιήσαμε ομαδοποιήσεις, ταξινομήσεις φυσικού και φωτογραφικού υλικού. Εκτός από αυτό εντοπίσαμε τις ηπείρους που ζουν διάφορα ζώα στην υδρόγειο σφαίρα, λύσαμε σταυρόλεξα, ακροστιχίδες, παίξαμε πολλά γλωσσικά παιχνίδια, διαβάσαμε πολλά και ποικίλα βιβλία και παραμύθια για τα ζώα και κάποια από αυτά τα δραματοποιήσαμε.
Παράλληλα με αυτό, τραγουδήσαμε πολλά τραγούδια σχετικά με τα ζώα, παραδοσιακά και σύγχρονα και δημιουργήσαμε κατασκευές με πλαστελίνη, χαρτιά, χρώματα σχετικά με τα ζώα. Επιπλέον, παίξαμε διάφορα κινητικά παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τα ζώα, δημιουργήσαμε αφίσα για τα δικαιώματα των ζώων και τι πρέπει να προσεχθεί για την προστασία τους. Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας μαθητές, όταν μας επισκέφτηκε στην τάξη μας ένα κουνελάκι, κατοικίδιο ζώο, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά, να το χαϊδέψουν, να του δώσουν τροφή και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή του, τις ανάγκες του, τις συνήθειες του και την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα μας με την επίσκεψη μας στον κτηνίατρο.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου