Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας με το θέμα Ελιά Λάδι. Αφού δημιουργήσαμε στην τάξη μας γωνία σχετική με το θέμα, συγκεντρώσαμε πληροφορίες, φωτογραφίες με ελιές, ζωγραφιές, συνταγές ελιόψωμου, κλαδιά ελιάς, λάδι, πάστα ελιάς, γεωργικά εργαλεία που χρησιμεύουν για τη συγκομιδή των ελιών, λεζάντες με τις χώρες που παράγουν λάδι καθώς και σχετικά αινίγματα και ποιήματα. Μέσα  στην τάξη σχεδιάσαμε δέντρα και κολλήσαμε στα κλαδιά τους αληθινά φύλλα ελιάς και φτιάξαμε διάφορα κολλάζ. Επίσης, βρήκαμε στην υδρόγειο σφαίρα τις χώρες που παράγουν ελαιόλαδο, διαπιστώνουμε πόσο κοντά ή μακριά είναι από την Ελλάδα, πως ονομάζονται και τις γράψαμε. Μάθαμε  για την διατροφική αξία του ελαιολάδου και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην διατροφή και την υγεία μας, και δοκιμάσαμε πάστα ελιάς και καταγράψαμε τις προτιμήσεις μας σε πίνακα διπλής εισόδου. Επιπλέον, αναφέραμε που και πως χρησιμοποιείται το λάδι, διαπιστώσαμε πως το βάζουμε στο φαγητό, και επεκτείναμε την συζήτηση σε κάποια μυστήρια της εκκλησίας, όπως η βάπτιση. Μιλήσαμε επίσης για τους αθλητές στην Αρχαία Ελλάδα που άλειφαν το σώμα τους με λάδι και αναφέραμε πως οι νικητές στεφανώνονταν με κλαδί ελιάς.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου