Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Αυτές τις μέρες επεξεργαστήκαμε το σχέδιο εργασίας τα δικαιώματα των παιδιών. Αρχικά, παρουσιάσαμε στους μικρούς μας μαθητές  τον χάρτη των δικαιωμάτων των παιδιών  που αποτέλεσε  το έναυσμα για τη συζήτηση και τις δραστηριότητες που αναπτύξαμε στην τάξη. Μιλήσαμε για την 11η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, επεξεργαστήκαμε τον χάρτη και  κάναμε “ανάγνωση” από τα νήπια με τη βοήθεια των εικόνων. Βρήκαμε γνωστά στα νήπια γράμματα στις διάφορες λέξεις που συναντήσαμε  στο χάρτη και κάναμε αναπαραγωγή αυτών των λέξεων σε ατομικό χαρτί και  σε ομαδική εργασία. Συζητήσαμε και προβληματιστήκαμε για τον τρόπο διαβίωσης και τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποια παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε  τα παιδιά και γνωρίσαμε  τους  οργανισμούς που προστατεύουν τα παιδιά και τα δικαιώματα τους π.χ unicef κ.α. Οι μικροί μας μαθητές ζωγράφισαν τα δικαιώματα των παιδιών και στο τέλος κάθε ομάδα παρουσιάζει το έργο της. Επιπλέον, δημιουργήσαμε το βιβλίο «Έχω δικαίωμα να» και  μάθαμε  το τραγούδι «αν όλα τα παιδιά της γης» και το δραματοποιήσαμε. Ακόμα, ακούσαμε παιδικά τραγούδια από άλλες χώρες και βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές με τα ελληνικά. Τέλος, αναζητήσαμε  πληροφορίες και φωτογραφίες στο διαδίκτυο σχετικά με τους οργανισμούς που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών και δημιουργήσαμε τη σχετική γωνιά στην τάξη μας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου