Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ένα από τα θέματα που τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας δούλεψαν με πολύ κέφι και διάθεση ήταν η Ιλιάδα και η Οδύσσεια.

Αποφασίσαμε να περιπλανηθούμε στα χρόνια του Αχιλλέα και του Οδυσσέα, να ταξιδέψουμε μαζί τους, να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να γίνουμε και εμείς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας.

Διαβάσαμε πολλά λογοτεχνικά βιβλία για τον Τρωικό πόλεμο και τις περιπέτειες του Οδυσσέα. Δραματοποιήσαμε στιγμές από την Ιλιάδα και μάθαμε για τα ήθη και τις συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων. Κατασκευάσαμε με οικοδομικό υλικό το παλάτι του Πριάμου και της Εκάβης, τα τείχη της Τροίας και το Δούρειο Ίππο.

Περιπλανηθήκαμε με το καράβι του Οδυσσέα στο νησί της Κίρκης, φτιάξαμε μάσκες και μεταμορφωθήκαμε σε γουρουνάκια, περάσαμε από το νησί των Σειρήνων και δέσαμε τον Οδυσσέα στο κατάρτι του πλοίου.

Φτιάξαμε βιβλιοπαραμύθια με τις περιπέτειες του Οδυσσέα, κάναμε ομαδικά και ατομικά κολλάζ και εικαστικές δημιουργίες με τη χρήση διάφορων υλικών και τεχνοτροπιών.

Κατασκευάσαμε με πλαστελίνη και πηλό σκεύη αγγεία, πιθάρια, αρχαία νομίσματα και δημιουργήσαμε στην τάξη μας ένα μικρό μουσείο.

Μέσα από το ταξίδι μας αυτό γίναμε πιο έμπειροι και αποφασιστικοί για να τολμήσουμε και άλλα ταξίδια...

Νοέμβριος 2009

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου