Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της θεματικής προσέγγισης ‘’Σταφύλι’’ η οποία επιλέχθηκε από τις εκπαιδευτικούς της τάξης, προκειμένου τα παιδιά να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες.

Σε μια πρώτη φάση τα παιδιά με την ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών διαμόρφωσαν τη σχετική με το θέμα γωνιά με υλικά που έφεραν από το σπίτι όπως: διάφορα είδη κρασιών, μούστο, τσίπουρο, ξύδι, σταφίδες, μουστοκούλουρα, σταφύλια, σχετικά βιβλία, αφίσες κ.α. (φώτο)

Σε ό,τι αφορά το γνωστικό αντικείμενο της γλώσσας τα παιδιά εμπλούτισαν το προφορικό τους λόγο με σχετικά ποιήματα, γλωσσοδέτες, αινίγματα, έφτιαξαν το αλφαβητάρι του σταφυλιού, περιέγραψαν πίνακες μεγάλων ζωγράφων (Καραβάτζιο, Θεόφιλος), περιέγραψαν την χρονική ακολουθία παρασκευής του κρασιού χρησιμοποιώντας τις λέξεις (πρώτα, πριν, μετά, τέλος κ.ά.). (φώτο)

Στα μαθηματικά μέτρησαν ρώγες από σταφύλια, τις ταξινόμησαν με βάση το χρώμα και το μέγεθος, έκαναν αντιστοιχίσεις των ειδών του κρασιού (κόκκινο, ροζέ, λευκό ) με το ανάλογο φαγητό, κ.α.

Επιπλέον, πληκτρολόγησαν τις λέξεις Διόνυσος, κρασί, σταφύλι στον υπολογιστή αξιοποιώντας σχετικούς πίνακες αναφοράς, που έχουν διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό, προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος, τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά με ποικίλους τρόπους και υλικά, ζωγράφισαν τη χρονική ακολουθία παρασκευής του κρασιού, έκαναν δραματοποιήσεις κ.α.

Σεπτέμβριος 2009

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου