Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Πλαίσιο

ypotrofies-01

Οι Υποτροφίες χορηγούνται κατόπιν γραπτών εξετάσεων στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά. Χορηγούνται ανάλογα με την επίδοση των μαθητών στα εξεταζόμενα μαθήματα. Οι εξετάσεις των Υποτροφιών διενεργούνται τον Ιούνιο και απευθύνονται τόσο στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων όσο και στους μαθητές των άλλων ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων.
Η προετοιμασία, οργάνωση και διεξαγωγή της διαγωνιστικής δοκιμασίας για τις εξετάσεις των Υποτροφιών κάθε σχολικού έτους, η επιλογή των θεμάτων και η αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών/τριών, πραγματοποιείται με ευθύνη της Διεύθυνσης του Γυμνασίου. Για το σκοπό αυτό συστήνεται:

  1. Επιτροπή διεξαγωγής των εξετάσεων και επεξεργασίας / επιλογής θεμάτων για τη δοκιμασία από εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων.
  2. Επιτροπή αξιολόγησης και βαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων που αποτελείται από εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και εξωτερικούς συνεργάτες – εκπαιδευτικούς.

Με ευθύνη των αναφερόμενων επιτροπών γίνεται η κατάρτιση του πίνακα αξιολόγησης ανά μάθημα και του τελικού αξιολογικού πίνακα, καθώς και η ανακοίνωση των υποτρόφων και των επιλαχόντων/επιλαχουσών μαθητών/ μαθητριών.
ypotrofies-02Ειδικότερα σχετικά με τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής δοκιμασίας:

  • Το ονοματεπώνυμο και τα λοιπά στοιχεία των μαθητών/τριών στα φύλλα εξετάσεων καλύπτονται με την επίδοση των θεμάτων και με ευθύνη των επιτηρητών της τάξης.
  • Τα γραπτά δοκίμια βαθμολογούνται από 0 έως 100 μόρια το κάθε μάθημα, με άριστα τα 100 μόρια. Η βαθμολόγησή του κάθε μαθήματος γίνεται από δύο βαθμολογητές (εκπαιδευτικός του σχολείου και εξωτερικός συνεργάτης – εκπαιδευτικός). Ο μέσος όρος βαθμολογίας των δύο αξιολογητών αποτελεί και τον τελικό βαθμό του μαθήματος.
  • Ο μέσος όρος του αθροίσματος και των δύο μαθημάτων αποτελεί τον τελικό βαθμό του/της υποψηφίου/ας για τη διεκδίκηση υποτροφίας.
  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην πρώτη θέση (πλήρης υποτροφία) ή στην δεύτερη θέση των επιτυχόντων (μισή υποτροφία) γίνεται κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμούντων ενώπιον της Επιτροπής διεξαγωγής των εξετάσεων και των ενδιαφερομένων γονέων και κηδεμόνων.
  • Αποδέκτες της υποτροφίας μπορούν να είναι μόνο οι υποψήφιοι που καταλαμβάνουν τις τέσσερεις πρώτες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης του διαγωνισμού.
  • Σε περίπτωση που κάποιος από τους επιτυχόντες των τεσσάρων πρώτων θέσεων δεν αποδεχθεί τη προσφερόμενη υποτροφία δεν προβλέπεται η κάλυψη καμίας θέσεως από επιλαχόντες υποψηφίους.ypotrofies-03
  • Ο τελικός πίνακας αξιολογικής κατάταξης των υποψηφίων για τις υποτροφίες αναρτάται στην ιστοσελίδα του σχολείου, απ’ όπου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τη σειρά επιτυχίας τους. Στον τελικό αξιολογικό πίνακα για λόγους διατήρησης των προσωπικών δεδομένων, δεν αναφέρονται τα ονόματα των υποψηφίων αλλά ο προσωπικός κωδικός υποψήφιου/ιας ο οποίος και χορηγείται από το σχολείο στη έναρξη των εξετάσεων.

 

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου