Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2018-2019

Ypotrofies GymnasiouΤα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» διοργανώνουν διαγωνισμό υποτροφιών μεταξύ των μαθητών της ΣΤ' τάξης Δημοτικού όλων των σχολείων, ιδιωτικών και δημόσιων της ευρύτερης περιοχής, που το σχολικό έτος 2018 - 2019 θα φοιτήσουν στην Α' τάξη του Γυμνασίου.

Οι μαθητές-τριες θα εξεταστούν στην ύλη της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού. Οι εξετάσεις για τις υποτροφίες θα υλοποιηθούν:

  • Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 (Νέα Ελληνική Γλώσσα), ώρα 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. (ώρα προσέλευσης 8:30 π.μ.)
  • Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 (Μαθηματικά), ώρα 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. (ώρα προσέλευσης 8:30 π.μ.)

στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δίωρης δοκιμασίας οι μαθητές/τριες θα εξεταστούν ειδικότερα:

  • Νέα Ελληνική Γλώσσα: στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα κλπ), στην παραγωγή γραπτού λόγου και στον έλεγχο ικανότητας να αναγνωρίζουν τη λειτουργία των μορφοσυντακτικών δομών (Γραμματική, Συντακτικό, Λεξιλόγιο)
  • Μαθηματικά: στην κατανόηση και επίλυση μαθηματικών προβλημάτων με απλές αριθμητικές πράξεις, διατυπώνοντας αιτιολογήσεις και μαθηματικούς συλλογισμούς.

Οι υποτροφίες οι οποίες θα χορηγηθούν είναι:

  • μία (1) πλήρης (καλύπτει το 100% των διδάκτρων) και
  • τρεις (3) μερικές (καλύπτει το 50% των διδάκτρων)

και είναι ανεξάρτητες από την οικονομική κατάσταση των γονέων. Οι υποτροφίες θα έχουν διάρκεια όση και τα έτη σπουδών στο Γυμνάσιο.

Η διεκδίκηση και των τεσσάρων υποτροφιών προϋποθέτει ο μέσος όρος επί των εξεταζόμενων μαθημάτων να είναι τουλάχιστον το 90% της συνολικής βαθμολογικής επίδοσης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018, στη Γραμματεία του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου ή μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής φόρμας. Τo σχετικό έντυπο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν είτε από τη Γραμματεία του Σχολείου είτε από την ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων www.ekppanou.gr. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στις εξετάσεις υποτροφιών, οφείλουν να φέρουν μαζί τους στη Γραμματεία του Γυμνασίου τα κάτωθι:

  • Δήλωση συμμετοχής
  • Βεβαίωση ταυτοπροσωπίας του μαθητή/τριας από Δήμο ή ΚΕΠ ή διαβατήριο

Η μεταφορά των παιδιών τις ημέρες των εξετάσεων θα γίνει με την ευθύνη των γονέων. Όσοι γονείς επιθυμούν να γνωρίσουν τα Εκπαιδευτήρια πριν τις εξετάσεις μπορούν να κλείσουν ραντεβού για ενημερωτική επίσκεψη, απευθυνόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο (τηλ. επικοινωνίας: 26340 - 21607).

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου